Søk i denne bloggen

onsdag 5. mai 2010

FILMOPPGÅVE

I dag fekk vi ei oppgåve av Albertine om å finne ut kven som lagde kva film i kva for eit årstal og epoke. Dette var ein individuell komkurranse i klassen, men sidan eg ikkje hadde oppe dataen min akkurat i den timen, så var eg på lag med Marta. Vi kom på 4 plass og så fekk vi velje kva epoke vi ville skrive litt meir om.

Vi valgte å skrive om dogme95 og dermed skriv vi om Lars Von Trier. Han er ein dansk filmskapar fødd i 1956 og tok utdanninga si ved Den Danske Filmskule. Han har laga ei rekke filmar, men "idiotene" er hans fyrste og einaste dogme film.

Her er ein snutt av filmen, "idiotene"
3 kommentarer:

 1. Kva er typisk for den epoken dogme95?

  SvarSlett
 2. Godt innlegg Hilde (Y) Kort og greit. Kunne du kanskje fortalt meg korleis han utvikla seg som filmskapar? Litt vanskelig å finne informasjon om.
  -Jannekh

  SvarSlett
 3. Myklebust: Takk for et interessant spørsmål! Dogme 95 hadde eit ønske om å flytte fokuset over på den gode fortellinga ved å utfordre den etablerte måten å tenke filmproduksjon på. For å oppfylle dette blei det laga eit manifest med 10 regler.

  Janne Håland: Takk for kommentaren!
  Lars Von Trier vart som sagt utdanna ved den danske filmskukle. Han har også laga ei rekke med eksperimentelle og kontroversielle filmar. Han har også vert med i ein serie riget en og to ( 1994-1997 ). Ein av filmane fekk han til og med ein pris for ein film han laga i 1983. Han ahr blitt berre større og større i karrieren sin, med masse prisutdelingar for filmane sine og alle dei store gjennombrudda.

  Håper dåkke begge har fått svar på spørsmålet dåkka.

  -Hilde Mykland

  SvarSlett