Søk i denne bloggen

mandag 25. januar 2010

Rekamefilm - New Energy

Dersom du likar og redigere film og musikk, journalistikk og ta bilde, er media linja eit lurt valg for deg. Vi har vert innom dei fleste tema i det første halvåret, berre for å få ein liten forsmak på kva vi skal gjere vidare oppgjennom dei åra vi har her.

Denne reklame filmen har eg, Martin Andreas & Grete Olin laga. Vi hadde prosjekt på skulen i å lage reklamefilm av eit slag. Vi vart delt inn i grupper og satte oss ned og hadde idemyldring og brainstorming. Vi vart til slutt einige om at vi skulle lage reklamefilm av New Energy sjokoladen.
Vi brukte kamera med mikrofon på, hund (stor "dusk" som er ein mikrofon) som vi brukar utandørs dersom det er masse vind. Dusken skal då "sperre" for vinden og fange opp mest mulig av stemmene og vi eit stativ.

Alle tre brukte samme filmen og la den innpå datan, men alle redigerte individuelt i eit program vi har fått av skulen, final cut. Der kan du reigere lyden, litt bildeutsnitt, og legge til diverse overgangar.

Dette er mitt resultat av filmredigeringa, og eg vart veldig fornøgd. Det eg ser no er at på slutten av filmen burde eg sprunge litt lenger for å få gjort openget litt meir overbevisande, at den slitne personen verkeleg vart oppkvikka av sjokoladen han fekk. På filmen no spring eg berre eit lite stykke, og det er kanskje litt vanskeleg og forstå poenget. Men dette var det første filredigeringsprosjektet vårt, og eg er veldig fornøgd med at eg har fått til dette så bra som eg gjore.

Sleng gjerne inn ein kommentar og sei kva du synest om filmen, og kva eg, Martin & Grete Olin kunne gjort bedre.


3 kommentarer:

  1. Eg synes alt var flott! Dåkke er supergode skuespillere ;)

    SvarSlett
  2. Veldig artig film! Idéen kommer så absolutt godt frem. Dere kan sikkert jobbe med å få enda mer presise bildeutsnitt. Men til å være første film er dette et veldig godt arbeid! :)

    SvarSlett